Lp. |
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
1. |
10.01.2022 |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem, sałata kiełbasa szynkowa, rzodkiewki, kawa zbożowa z mlekiem.(Alergeny:1,7) |
Zupa brokułów, pieczywo pszenne i żytnie razowe , spaghetti z sosem mięsno – jarzynowo-pomidorowym, sałata ze szczypiorem i jogurtem naturalnym, napar z herbaty z cytryną i imbirem (Alergeny;1,7,9) |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem, sałatka z tuńczyka ze szczypiorkiem, ogórek kiszony , bawarka z mlekiem, owoc. (Alergeny:1,7) |
2. |
11.01.2022 |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem ,sałata, wędlina ,ogórek kiszony, bawarka z mlekiem .Alergeny1,7). |
Zupa ogórkowa , pieczywo pszenne i żytnie razowe, kotlet pożarski, ziemniaki ,marchewka oprószana z zielonym groszkiem, kompot wieloowocowy. (Alergeny:1,7,9) |
Kasza manna na mleku z musem owocowym, jabłko (Alergeny:1,7) |
3. |
12.01.2022 |
Parówki z szynki na gorąco, keczup, pomidor, pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem, kawa zbożowa z mlekiem. (Alergeny;1,7). |
Barszcz ukraiński , makaron z mąki durum z twarogiem, jogurtem naturalnym i brzoskwiniami, herbata owocowa z cytryną. Banan ( Alergeny;1,4,9) |
Płatki ryżowe na mleku, pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem i miodem, owoc. (Alergeny;1,7). |
4. |
13.01.2022 |
Bułeczka z masłem i żółtym serem, kalarepka do pochrupania, kakao z mlekiem..(Alergeny;1,7) |
Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo pszenne i żytnie razowe, polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym, kasza jęczmienna na sypko, sałatka z ogórków kiszonych z kukurydzą i olejem słonecznikowym, kompot owocowy. Alergeny’1,7,9). |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem , szynka drobiowa ,rzodkiewka, bawarka z mlekiem, mandarynka. (Alergeny;1,7) |
5. |
14.01.2022 |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem , wędlinką, ogórkiem kiszonym , kawa zbożowa z mlekiem. ( Alergeny ;1,7). |
Ziemniaczanka z zacierką, pieczywo pszenne i żytnie razowe, dorsz pieczony z ziołami, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek , napar z mięty z cytryną. (Alergeny;1,7,9) |
Jogurt z owocami 150g, wafle ryżowe , jabłko.(Alergeny1,7) |
6. |
17.01.2022 |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem, sałata, polędwica, rzodkiewki, kawa zbożowa z mlekiem. (Alergeny:1,7) |
Zupa ,,Shreka” z jajkiem, pieczywo pszenne i żytnie razowe, gulasz z indyka z jarzynami , makaron kolorowy, surówka wielowarzywna, kompot owocowy. (Alergeny;1,7,9) |
Bułeczka z masłem, twarożek kakao z mlekiem ,mandarynka. .(Alergeny;1,7) |
7. |
18.01.2022 |
Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem.(Alergeny; 1,7) |
Krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki, pieczywo pszenne i żytnie razowe, udka z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki, jabłka z jogurtem naturalnym, kakao z mlekiem .(Alergeny;1,9) |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, bawarka z mlekiem , gruszka. (Alegeny:1,7) |
8. |
19.01.2022 |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem, sałatka z tuńczyka ze szczypiorkiem, napar z herbaty . (Alergeeny:1,7) |
Zupa jarzynowa , pieczywo pszenne i żytnie razowe , serniczki , polane jogurtem naturalnym z brzoskwiniami, kompot owocowy. Owoc ( Alergeny;1,7,9) |
Kasza manna z musem truskawkowym, jabłko pieczone z cynamonem. |
9. |
20.01.2022 |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem , wędliną, rzodkiewką, bawarka z mlekiem lub herbata. (Alergeny;1,7). |
Zupa pieczarkowa z natką pietruszki, pieczywo pszenne i żytnie razowe , kotlet drobiowy, ryż brązowy surówka z buraków z cebulą i oliwą z oliwek, soczek pomarańczowy . . (Alergeny:1,7,9) |
Pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem i żółtym serem, kakao z mlekiem, owoc. ( Alergeny;1,7 ) |
10. |
21.01.2021 |
Parówki z szynki na gorąco , pieczywo pszenne i żytnie razowe z masłem, rzodkiewka, keczup, bawarka z mlekiem.(Alergeny;1,7) |
Zupa grochowa , pieczywo pszenne i żytnie razowe , gałka rybna w sosie , pomidorowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem , marchewką i oliwą z oliwek.(Alergeny;1,3,4,7,9) |
Bułeczka drożdżowa , mleko do picia, owoc.(Alergeny;1,7) |
Alergeny zawarte w potrawach zostały podkreślone. Receptury przygotowywanych potraw są do wglądu się w dokumentacji intendentki.(Zastrzega się ewentualne zmiany w jadłospisie)